Egyszerű és nagyszerű, nem is beszélve arról, hogy nem tartozik a drága dolgok közé.
Hozzávalók:
1 kg krumpli,
1 db tojás,
só,
liszt amennyit felvesz
+
szerecsendió (de mehet bele más fűszer is, az "ízlések és pofonok" elve itt is érvényesül)
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, még melegen krumplinyomóval áttörtjük, majd várunk míg kihűl. Ezek után mehet bele a tojás és a fűszerek.
sima lisztel készült |
kukorica liszttel kevert |
Elkezdjük összedolgozni, a lisztet folyamatosan szórjuk bele addig, amíg össze nem áll. Ha elkészült vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és akár mehet a fagyasztóba is.
irány a fagyasztó |
fagyasztás után mehet a "zacsiba" (ez a kukorica lisztes változat) |
Most először készítettem kukorica liszttel is egy adagot. Sokkal nehezebb vele dolgozni, kevesebb liszt kell hozzá, az állaga más, főzésnél vigyázni kell, mert nehezebben fő, ugyanakkor jobban lefő róla a "teteje" (Sajna, ezt másként nem tudom megfogalmazni). Egy biztos, hiába egészségesebb mint a sima liszt, ebből nem sokat fogok gyártani.
Levesekbe, de szószok, mártások, öntetek mellé is kiváló. Én nagyon szeretem, laktató és olcsó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése