Húst már jó ideje nem eszem, de a körülmények úgy hozták, hogy átmegyek vegánba egy időre.
Így a vaj, sajt, túró, tejföl, tojás, stb. mellőzve lesz. Na de mit is fogok enni!? Jön majd a karácsony, sütemény hegyek, egyéb finomságok! Atyám! Nem baj, ki kell bírni a cél érdekében. Bolti "kütyüket" nem vehetek, mivel számomra megfizethetetlen, így neki kell állnom, hogy a család ellátásán túl még magamnak is külön kotyvasszak.
Itt egy olyan recept, mely reggel, délben, este egyaránt fogyasztható, finom, és nagyon, nagyon vegán.
Amire szükségünk van:
20 dkg lencse,
1 kis fej hagyma,
2 db répa
babérlevél,
só,
bors
repce olaj,
oliva olaj
Annyi az egész, hogy a hagymát megdinszteljük egy pici olajon, majd mehet bele a lencse és a répa. Megfőzzük, majd leöntjük, lecsepegtetjük a főzés után megmaradt levet (vagyis szűrőbe rakjuk a kész lencsét). Ezek után pépesítjük. Mivel lé nélkül pépesítünk, rakjuk bele az oliva- és a repce olajat (mehet bele még lenmag-, de sima napraforgó mag olaja is jó, ami otthon éppen megtalálható. Ha nehezen tudjuk pépesíteni tegyünk még bele olajat hagy csússzon a dolog). A repcének intenzív íze van, úgyhogy abból ne tegyünk sokat, mert az fog érvényesülni a pástétomban. Sóval, borssal ízesítjük, de mehet bele mindenféle más fűszer is.
Hozzá süthetünk egy kis 3 magvas kenyeret, mehet hozzá feltétként, hagyma, paprika. Nagyon finom.
Készülhet még kölesből, csicseriborsóból, sárgaborsóból is.
3 magvas (len,tök- és napraforgó mag) graham kenyér amit sütöttem és a lencsepástétom |
Azt hiszem, ez az étel is azok közé tartozik, mely olcsó, egészséges és gyorsan elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése