2012. január 20., péntek

LEGÚJABB SZAPPANOK ÉS ÖSSZETEVŐIK

Megrendelésre gyártottam a következő darabokat:

Shea-kakaó-illipe vajjal készült, körömvirág szappan.

Az alapolajokon (napraforgó,oliva) és vajakon (pálma,kókusz) kívül a következő anyagok találhatók az új szappanokban:

Shea vaj: 
Fontos bőrápoló, a finomítatlan, kezeletlen (organikus) shea vaj gazdag zsírsav tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz, viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású, az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes fényvédő, gyulladáscsökkentő

Kakaóvaj: 
Mindkét szappanban megtalálható.
A kakaóvaj szobahőmérsékleten szilárd, kemény állagú zsír, mely 32-36 fokon azonnal olvadni kezd. Vigyázni kell az olvasztásával, mivel ha 40 foknál melegebbre hevítjük és úgy olvasztjuk, sokkal lazább szerkezetű szappant, krémet kaphatunk a vártnál, mivel a vaj nem keményedik vissza az eredeti keménységre. Mivel hőre érzékeny, a többi alapanyag felolvasztása után került bele az edénybe. A kakaóvaj egyébiránt csökkenti a terhességi csíkok kialakulását, rugalmasan tartja a bőrt és a  ráncok ellen is kiváló. Szintén fényvédő hatással bír, nyugtat, ekcémás bőrnél is alkalmazható. 

Illipevaj: 
Egy  trópusi növényből nyerik, nagyon hasonló az összetétele, mint a kakaóvajnak, de sokkal magasabb az olvadáspontja, így egy keményebb,  jellegzetes illattal rendelkező krémszínű szappan készíthető belőle. Az illipevaj regenerálja a bőrt, helyreállítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a fáradt bőrre jellemző puffadtságot. Remekül használható szappanokhoz, krémekhez, testápolókhoz, ajakápoló termékekhez és masszázsolajokhoz is.

Körömvirág:
Gyulladásgátló, fertőtlenítő és gombaölő, kitűnő sejtregeneráló, alkalmas a száraz és érzékeny bőr kezelésére. A körömvirágból készült krémek égési sérülésekre, sebekre kiválóak, ezzel együtt az ekcéma és az aranyér  kezelésére is alkalmas, valamint belsőleg is használható. A szappanba saját, az erkélyen termesztett növény virágai kerültek.

Ez kakaóvajjal, kakaóval és borsmentával készült szappan

Kakaó:
Hidratálja és lágyítja a bőrt, megvédi a kiszáradástól a testet, e mellett nyugtató és relaxáló hatással bír.

Menta:
Frissítő hatású, fürdővízben is használható egy kis citromfűvel vagy akár cickafarkkal keverve, de forrázatot is készíthetünk belőle és úgy önthetjük a kádba.Természetesen belsőleg hideg és meleg italként egyaránt fogyasztható, erősíti az idegrendszert, segíti a gyomor működését, tisztító és izzasztó hatású,  izom- és ízületi fájdalmakra, fejfájásos panaszokra is alkalmazható.


Jojóba viasz:
Mindkét szappanban megtalálható. A jojóba fa vetőmagjából nyerik, hidratáló hatású, összetétele hasonló az emberi szervezet által termelt zsírokéhoz,  így könnyen beépül a bőrbe. Rendszeres használatával a bőr zsírtermelése egyenletessé válik. 

Használható  ajakápolókba, hidratáló krémekbe, testápolókba, masszázsolajba.   




3 megjegyzés:

  1. Azt hiszem elég annyit kommentelnem, hogy a blogodat ezennel mentettem a kedvencek közé...
    Megleptél rendesen.
    Bár azt továbbra sem értem, hogy miért kell a jojóba viasz???
    Üdv, még mindig a kopasz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha elolvastad, hogy milyen hatással van a bőrre, akkor megérted. Most csak ezzel fürdök. Igaz, hogy nem illatos szappan, de elképesztő, hogy milyen lágy, finom, puha már magának a szappannak az érintése is, nemhogy a használata! Nem akarod kipróbálni, ha nem is te de a család esetleges női tagjai?

      Törlés
  2. Ez nem válasz a kérdésemre...
    Továbbra sem értem, hogy miért kell a jojóba viasz? Jobban pörög tőle, vagy mi? (Több segítséget nem adok. :-))
    Humort félretéve: sógornőm vérnyomáscsökkentő gyógyszertől mellékhatásként pikkelysömört kapott. Erre nincs valami jó kis szappancsod?
    A kopasz

    VálaszTörlés