SZEZÁMKRÉM
(Halva)
20 dkg szezámmagot kávédarálón ledarálunk, majd tálba töltjük és mézet adagolunk hozzá.
szezámmag és kakaópor
Három evőkanállal próbálkozzunk az első körben, de ha gyúrás közben nem áll össze az "anyag", tegyünk még bele mézet. Variálhatjuk úgy is, hogy megfelezzük a magot és az egyik adagba kakaóport (natúr, nem cukrozott) keverünk. Vizes kézzel golyókat formázunk a „tésztából”, majd szezámmagban, esetleg puffasztott amarantban megforgatjuk.
Az eredeti halva napraforgó magból készül. Én mindkettőt használtam. A napraforgó magos kakaóval lett keverve és abban is lett megforgatva.
szezámmagos, amarantos „forgatás”
a kész „termék”
Ajándéknak is kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése