2012. június 6., szerda

LEVES KUKORICALISZTES BURGONYAGOMBÓCBÓL

A kukoricából és a burgonyából készült gombócok - egyik előző bejegyzésben találod -  sorsa úgy alakult, hogy a levesbetétnek szánt gombócokból, leves lett. Történt ugyanis, hogy a fagyasztásra került "cuccos" főzés közben teljes egészében szétfőtt. 

az elkészült mestermunka
No de semmi pánik, ekkor jönnek a remek ötletek. Legyen belőle burgonyás kukorica leves. Mivel a gombócok szétfőttek nem sok teendőm maradt. Só, bors, és a "gombócokhoz" már előre elkészített, olajon ki kicsit megfonnyasztott petrezselyem, bazsalikom, és fokhagyma, majd egy kis maradék fetasajt a már kiszedett levesre. A hozzá készített lepény már csak a ráadás. Nagyjából kiszámolva az összes hozzávalót, úgy 300 - na jó, legyen akár 400 - forintra jött ki egy kis fazéknyi leves (kb. 4 tányérnyi adag)

Lepény készítése: liszt, só, szódabikarbóna vagy sütőpor és annyi víz amennyit felvesz.
A hozzávalókat szépen összegyúrjuk, ízlés szerinti méretűre nyújtjuk, majd megolajozzuk az először sütni kívánt oldalát, utána mehet a palacsintasütőbe. Amikor már szép hólyagos és a színe is az ízlésünknek megfelelő, megfordítjuk - de előtte ezt az oldalát is megkenjük - és megsütjük.
megkenjük olajjal a lepényeket
palacsintasütőben sütve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése