2012. szeptember 18., kedd

Új összetételű KÖRÖMVIRÁG KRÉM

Mivel már réges-régen elfogyott a krémem, ugyanakkor anyósom leszüretelte a körömvirágokat, egy új összetételű körömvirág krémnek álltam neki. Persze az alapok azért nagyjából megmaradtak. Az elkészítés menetét csak érintőlegesen  írom le, hisz ugyan úgy készül mint az előző változat, amit megtaláltok az oldalon. A 280 grammos krém - mivel sok benne az extra - 1200-1400 forintba kerül ha mi magunk készítjük el.


A krémhez való vajak, olajok, főzetek:
20 g kakaóvaj (organikus)
20 g shea vaj (organikus)
20 g makadámdió vaj (ez új összetevő)
130-150 g körömvirág olaj (saját készítésű, amihez olíva olajat használunk)
60 g körömvirág főzet (desztillált vízből)
Avocadin  (késhegynyi)

1 tk méhviasz és jojóba viasz (ha keményebb krémet akarunk mehet bele több is)

Egyéb olajok, anyagok amelyek csak a végén kerülnek a krémbe:
Búzacsíra olaj 2ml
Avocadó olaj 2ml
Kukui dió olaj 2 ml
Ligetszépe olaj 2 ml
Phantenol 3ml
illóolaj

Tehát a vajakat, olajat és a viaszokat elegyedésig melegítjük. Ha elkészült a desztillált vizet habzásig keverjük, majd közben folyamatosan, de lassan öntjük bele az elegyített olajokat. A keverést addig végezzük míg valóban krémes állagot nem kapunk. Ezek után mehetnek bele az extrák (búzacsíra, avocadó, panthenol, stb)
Nagyon ütős lett, az új összetevők révén valóban olyan lett a bőröm mint a "baba popsija", nem is beszélve arról, hogy ebben a változatban még inkább olyan alapanyagok is vannak, melyek a gyulladt, ekcémás, pikkelysömörös bőrre jótékony hatással bírnak (bár hála az égnek nekem ilyen problémáim még nincsenek)

Új összetevők tulajdonságai, hatásai (a többi összetevő tulajdonsága, hatása, megtalálható az előző körömvirág krém receptjében):


Makadámdió vaj
Hidegen sajtolt, finomított vaj. Magas az omega-7 tartalma. Említésre méltó A és E vitamin (γ-tokoferol) tartalma. Kiválóan ápolja az érett, ill. a száraz, hámló, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrt is. Könnyen beszívódik a bőrbe, regeneráló, bőrpuhító, simító, hidratáló hatású. A makadámia vaj előnyös a száraz és öregedő bőrre. 

Kukui dió olaj
A gyógyító olaj. Hidegen sajtolt, finomított olaj. Gazdag az E vitamin tartalma. Segít megfiatalítani az érett bőrt és segít a bőrhibák helyreállításában, gyógyulásában. Rendkívül jó égési és vágott sérülések kezelésére. Segít enyhíteni a száraz bőr viszkető érzésén. Hatásos ekcéma, pikkelysömör és rosacea kezelésére!!! 

Avocadó olaj
Ez a tápanyagban gazdag olaj tele van vitaminokkal, mint az A, B1, B2, D és E. Tartalmaz más esszenciális zsírsavakat és  hasznos azok számára, akik ekcéma és pikkelysömör bőrbetegségekkel küzdenek.

Phantenol
A Panthenol , azaz közismert nevén B5 vitamin, híres bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatásáról. Mivel vízmegkötő hatású, ezért növeli a bőr rugalmasságát. 

Avocadin
Bőrrokon lipid, kiváló száraz, ekcémás, neurodermatítiszes bőrre, segít visszaadni az érett bőr rugalmasságát, védi a bőrt a kiszáradástól. Krémekbe 1-2% (a zsírfázishoz adjuk)

Búzacsíraolaj
Ez a tápanyagokban gazdag olaj tele van E-vitaminnal, esszenciális zsírsavakkal, lecitinnel, fitoszterolokkal és octacosanollal. Az Octacosanol (C28H58O) egy 28 szénatomból álló telített alkohol, a búzacsíra olaj fő hatóanyaga. Javítja az oxigén felhasználás hatékonyságát és az állóképességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése